´ La Vie » Supervisie
La Vie
supervisie, intervisie, coaching & counseling

Als hulpverlener ben je gericht op de ontwikkeling van andere mensen. Je bent hierbij je eigen instrument. Door regelmatig stil te staan bij dit instrument en je eigen ont-wikkeling kun je als professional weer een stap verder zetten.

Waar je in intervisie elkaar intercollegiaal van advies en feedback voorziet, gaat supervisie een stap verder. Jij staat centraal. We werken aan de hand van jouw persoonlijke leerdoelen. Het gaat om jouw waarden, kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen in een bepaalde werksituatie; om wat jij ervaart, denkt en wilt. Je wordt uitgenodigd jezelf met een open, nieuwsgierige blik, zonder oordeel te onderzoeken.

Mijn stijl kan ik omschrijven als betrokken, onderzoekend en spiegelend. Ik ben als het ware een ‘critical friend’ en probeer steeds weer hoofd, hart en buik met elkaar te verbinden. Werken met wat er zich ‘hier en nu’ aandient, is mijn uitgangspunt. Naast empathie heeft ook humor bij mij een belangrijke plek.
Supervisanten geven vaak terug dat ik op een veilige manier diepgang zoek, altijd met respect voor de eigenheid van de ander.

Ik gebruik verschillende werkvormen en methoden. Enerzijds om goed aan te sluiten bij het leren van de supervisant en om op verschillende manieren naar een thema te kijken, maar ook omdat leren leuk mag zijn.

Als geregistreerd supervisor bij de LVSC, geef ik supervisie aan de Academie voor Sociale Studies van Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, de opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkunde (SPV) aan Hogeschool Utrecht en aan counselors van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselors (ABvC). Ook andere beroepsgroepen kunnen voor supervisie (eventueel in het kader van herregistratie) bij mij terecht.
Individuele supervisie duurt ongeveer 1 uur.
Voor tarieven klik hier.

Reacties van supervisanten:

Caroline, ik heb jou ervaren als supervisor die samen met mij echt  op zoek is gegaan naar mijn persoonlijke kracht en talenten in mijn werk als kinder-en oudercoach. Je hebt oog voor wat ik belangrijk vind en bij mij past, om me verder professioneel te kunnen ontwikkelen. Je benoemt dat en geeft suggesties hoe ik mij persoonlijk- en in mijn werk, als mens kan verrijken. Zonder het proces over te nemen maar door het écht bij mij te laten. Mijn eigen oplossingen te vinden door op mijzelf te reflecteren. Je stelt de goede vraag op het juiste moment. Je straalt rust en liefdevolle betrokkenheid uit.
Annemies van ‘t Hooft, Annemies Kindercoaching, www.annemieskindercoaching.nl

Ik heb je ervaren als een professional. Heel toegankelijk en oprecht geïnteresseerd. Wat ik bijzonder vond om te ervaren is dat je heel goed luistert, reflecteert, af en toe iets aanreikt, een enkele vraag stelt waardoor er snel verdieping komt. Je neemt tijd en rust om goed in te voelen en gebruikt hierbij weinig woorden. Ik voelde me echt gehoord en begrepen.
Nellie Wijffelaars, Ik loop met je mee, Praktijk voor counselling & coaching, www.ikloopmetjemee.nl

Bedankt voor de fijne en waardevolle sessie! Ik heb er echt veel aan gehad en vind dat je op een heel prettige manier werkt.

Caroline is als supervisor toegankelijk, vertrouwenwekkend, empathisch, rustig, goed voorbereid en professioneel. In een korte tijd kwamen we tot de essentie. Ik ben erg tevreden!

Ik vind het fijn om samen te werken met een coach die ‘met beide benen op de grond’ spiritualiteit inbrengt. De rust waarmee je begeleidt, de vraagstelling vanuit gevoel vond ik prettig. Wat begon als een noodzakelijke actie voor de beroepsvereniging is een mooie bijdrage gebleken.

Voor meer reactie zie referenties.