Als kind was ik al geïnteresseerd in mensen, hoe ze dachten en waarom ze deden wat ze deden. Tijdens de gesprekken aan de keukentafel stelde ik mijn familieleden allerlei psychologische vragen die gingen over hun binnenwereld.

Vanuit een oude wens om tropendokter te worden koos ik voor het medische pad. Uiteindelijk werd ik wijkverpleegkundige. Een mooi beroep met (toen nog) veel vrijheid, maar mijn nieuwsgierigheid naar de mentale en gedragsmatige kant van de mens kon ik hier niet goed vervullen. Via verschillende functies als gezondheidsbevorderaar, koos ik voor de opleiding tot coach/counselor bij De Baak. Wat een feest was dat! Bijna elk weekend vertoeven op de prachtige locatie van Landgoed De Horst tussen mensen met dezelfde interesses. Ik zoog alle kennis en oefeningen op als een spons en slaagde met lof!

Ondertussen was ik door de liefde verhuisd naar Noord-Brabant en had ik mijn werkterrein verlegd naar het Hoger Beroepsonderwijs: ik mocht les en supervisie geven aan de Academie voor Social Work in Den Bosch. Mijn liefde voor het vak van supervisie groeide en in 2016 besloot ik de supervisieopleiding te gaan doen. Het mogen volgen en begeleiden van studenten, midden in hun ontwikkelproces als hulpverlener, is elke keer weer een cadeau om te ervaren. Ik voel me dankbaar dat ik daar getuige van mag zijn.

Inmiddels geef ik supervisie en intervisie aan verschillende hogescholen, aan counselors van de Algemene Beroepsvereniging voor Counseling en aan SKJ geregistreerde gezinsprofessionals. En daarnaast coach ik professionals in hun werk, bij het vinden van meer bezieling, plezier en balans.

Omdat ik geloof in een leven lang leren en nieuwsgierigheid een van mijn talenten is ;-), start ik in maart 2023 met de opleiding POH-GGZ en loop ik één dag in de week stage als POH-GGZ bij een huisartsenpraktijk in Rosmalen.

Ik houd van deze afwisseling en variatie in mijn werk, voel me generalist in het brede pallet van begeleidingskunde. Hierdoor blijf ik scherp en altijd leren.

Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten!Tot slot:
Wil je wat weten over opleidingen die ik gevolgd hebt. Bij deze een greep uit mijn C.V….

  • Opleiding tot Master Coach/Counselor – De Baak / Europees Instituut
  • Supervisieopleiding – InHolland Academie
  • HSP en Hulpverlening – @Tol
  • Burn-outcoach – CIVAS
  • Diverse opleidingen systeemopstellingen en psychodrama
  • Krachtgericht coachen – Korthagen opleidingen
  • Rots & Water – Gadaku Instituut

Wil je nóg meer weten.
Kijk dan ook even op LinkedIn.