“Ik begrijp nu veel beter mijn eigen gebruiksaanwijzing”.
“Eindelijk snap ik waarom ik ben zoals ik ben. Wat een verademing!”

Zomaar een paar uitspraken van enkele cursisten. Sommige mensen vermoeden al een tijdje dat ze hoogsensitief zijn, anderen hebben er nooit bij stil gestaan, maar zijn er misschien onlangs mee in aanraking gekomen. 20% van de mensheid is hoogsensitief en dat kenmerk van het centraal zenuwstelsel bepaalt o.a. hoe je waarneemt, hoe intens je ervaart, hoe je informatie verwerkt en wat je nodig hebt om jezelf in balans te voelen. Voor hoogsensitieve mensen is het daarom cruciaal om deze bijzondere eigenschap beter te leren kennen. Welkom in je eigen wereld.

In deze cursus van 6 bijeenkomsten zullen we diverse aspecten van hoogsensitiviteit bespreken. We bespreken wat hoogsensitiviteit inhoudt en hoe het door kan werken in het dagelijks leven. Er zal veel herkenning zijn door de uitleg en door het uitwisselen van persoonlijke ervaringen. Achtergrondinformatie wisselen we af met diverse oefeningen. Dit zijn bijvoorbeeld oefeningen die inzicht geven in hoe het voor jou werkt en oefeningen om je eigen energie te versterken.

Bijeenkomst 1 en 2: Wat is hoogsensitiviteit?
De eerste en tweede bijeenkomst bespreken we wat hoogsensitiviteit is. Hoe, en welke vormen van hoogsensitiviteit herkennen we bij onszelf of anderen? En wat betekent het om hoogsensitief te zijn? Hoe werkt het door in je leven of in je werk? Hoe herken je overprikkeld zijn bij jezelf en wat kun je dan doen?

Bijeenkomst 3: Ziek van teveel prikkels?
De derde bijeenkomst gaat over hoogsensitiviteit en ziek zijn. Worden we ziek van teveel prikkels? Hoe reageert ons lijf op teveel prikkels en te weinig prikkelverwerking, en welke klachten kunnen daar zoal uit voort komen? Wat kun je doen om je gezondheid te versterken?

Bijeenkomst 4: Omgaan met hooggevoeligheid
Hoe blijf ik beter in balans? Welke keuzes maak ik? Hoe kan ik anders omgaan met energievreters? Deze en andere vragen bespreken we in deze bijeenkomst. We oefenen met het hanteren van de aandacht en doen oefeningen om je energie te versterken.

Bijeenkomst 5: Omgaan met hoogsensitiviteit in relaties
Wat betekent het hoogsensitief zijn in relaties? Hoe zorg ik dat ik niet leegloop in contact met anderen? Hoe kan ik beter bij mezelf blijven? Veel herkenbare voorbeelden zullen langskomen.

Bijeenkomst 6: De kracht van hoogsensitiviteit
De laatste bijeenkomst richten we onze aandacht op de kracht van hooggevoeligheid. In welke omstandigheden is het een kwaliteit, hoe kun je het inzetten en gebruiken? Vanuit welke waarden wil je leven? En wat heb je daarvoor nodig?


Wat zeggen deelnemers van de cursus:

Caroline, je hebt het vermogen om direct vanaf de eerste bijeenkomst, hoe verschillend de deelnemers ook zijn, iedereen op z’n gemak te stellen, zodat echt iedereen in de groep zich durft te uiten. De bijeenkomsten volgen elkaar heel logisch op: theorie, oefeningen en de persoonlijke inbreng van alle deelnemers komen aan bod, op een heel natuurlijke manier: echt vanuit aandacht. Ik heb de cursus als heel plezierig en waardevol ervaren. Dank je wel! Ik heb in de cursus een aantal oefeningen geleerd waardoor ik mijn energie beter bij mezelf kan houden en doe deze nu dagelijks. Door de cursus ben ik me meer bewust hoe ik in balans kan blijven en welke randvoorwaarden ik nodig heb om goed te kunnen functioneren.

Caroline is een vriendelijke en professionele ervaren trainer, die zelf een HSP is en dus ook ervaringsdeskundig. Ze bereidt de bijeenkomsten goed voor én is in staat ter plekke individueel maatwerk te leveren. Ze doorziet een vraag of situatie snel en weet wat ze doet. Laat iedereen in zijn of haar waarde. Hartverwarmend!


Data en tijden eerstvolgende cursus 2017:
Donderdag 16 en 30 maart, 6 en 20 april, 11 mei en 1 juni 2017.
Van 19.30-22.00 uur

Locatie: Sint-Michielsgestel

Groepsgrootte: De cursus wordt gegeven in een kleine groep van ongeveer 8-10 deelnemers.

Kosten: 255 euro inclusief btw, reader, koffie en thee.

Aanmelden kan via een e-mail naar info@laviecoaching-counseling.nl.
Telefonisch aanmelding kan ook via 06-40034686.