Je bent in mijn praktijk aan het goede adres, wanneer je:
¥          beter wilt leren omgaan met de gezondheidsklachten die je hebt,
¥          meer in balans wilt zijn,
¥          je gezonder en energieker wilt voelen,
¥          vanuit een andere benadering aan herstel wilt werken.

illness wellnessGezondheid is een groot goed voor de meeste mensen. Als we gezond zijn ervaren we een dynamische balans, er is voldoende energie, het stroomt. Gezondheid is volgens mijn opvatting niet perse de afwezigheid van ziekte, maar in balans leven, eventueel met een ziekte.

Het kunnen hanteren van je aandacht is een belangrijk voorwaarde voor het kunnen omgaan met lichamelijke klachten en het creëren van balans. “Alles wat je aandacht geeft groeit”, zo luidt de bekende uitspraak. Wanneer je iets aandacht geeft gebeurt er iets, er gaat energie naar toe. Voldoende aandacht en zorg hebben voor je lichaam is belangrijk om je gezond te kunnen voelen. Het zorgt ervoor dat je de signalen van je lichaam op tijd waarneemt, dat je op tijd rust neemt en aan je behoeften tegemoet komt. Je aandacht naar buiten richten, op mensen of zaken die voor jou waardevol zijn, is even belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je niet teveel bezig bent met je gezondheid. Het gaat altijd om de balans hiertussen.

Daarnaast kunnen gezondheidsklachten in stand gehouden worden door gewoonten of gedachten die je niet helpen, maar eerder tegen werken. Wanneer je bijvoorbeeld de lat voor jezelf te hoog legt, kan dit enorm veel energie kosten. Wanneer je niet goed voor jezelf durft op te komen of jezelf te vaak aanpast aan wat anderen willen, ook. Zo kan er onbewust iets spelen, wat gezondheidsklachten in stand kan houden. Door hier bewust van te worden kun je een eerste stap maken richting gezondheidswinst.

In mijn aanpak als coach/counselor werk ik met verschillende methodieken. Klik hier voor meer uitleg daarover.