´ La Vie » Coaching bij hoogsensitiviteit
La Vie
coaching, counseling & supervisie

Wanneer je individuele begeleiding wilt bij het leren hanteren van je eigen hoogsensitiviteit, is dit een goede optie. In 5-6 sessies kijken we naar de invloed van jouw gevoeligheid in jouw leven/werk. Wanneer ervaar je je gevoeligheid als last, wanneer kun je het als kwaliteit inzetten?
Ik wissel psycho-educatie af met het doen van diverse oefeningen. Je krijgt meer inzicht in je eigen manier van waarnemen, je reactiepatronen en gedrag. Je gaat jezelf meer begrijpen. We doen oefeningen om te gronden en je energie op peil te houden/te brengen. Je krijgt praktische handvatten om in het dagelijks leven toe te passen, waardoor jij meer in balans blijft.

Mijn aanpak is nuchter en praktisch van aard. Ik beschouw hoogsensitiviteit als een biologische eigenschap waar we vaak niet goed mee hebben leren omgaan. Door jezelf beter te gaan begrijpen, meer begrip voor jezelf te hebben en te leren om meer trouw te zijn aan jezelf, kom je meer in balans.

 

Reacties van klanten:

Je luisterde heel goed naar mij, ik voelde me serieus genomen. Jouw oefeningen gaven mij veel rust. Daardoor kon ik leren loslaten, afstand nemen en in het hier en nu leven. Je hebt me ook een spiegel voorgehouden: hoe kan ik in bepaalde situaties ánders/beter reageren, zodat ik er zelf minder last van heb.

Door jouw uitleg over hoogsensitiviteit ben ik mezelf beter gaan begrijpen. Ik snap nu waarom ik doe wat ik doe en voel wat ik voel. De oefeningen zorgden ervoor dat ik mijn energie beter bij me kon houden en minder snel ‘leeg liep’. Ik voel me steviger en meer bewust van mijn kwaliteiten als HSPer.